woensdag 23 mei 2012

Ding 19 Internet en Telefonie

1. Ik heb Skype wel eens een keer uitgeprobeerd met vrienden. Toen zat een vriend aan de andere kant van de wereld. Als je ee goede verbinding hebt dan is het hartstikke handig. Je kunt elkaar zien en horen. Dat is toch 'echter' dan bijvoorbeeld alleen de telefoon. Dat het gratis is scheelt natuurlijk ook een heleboel. Anders zou er veel minder gebruik van gemaakt worden denk ik.
Wat jammer was dat af en toe het beeld en het geluid niet gelijk liepen. Dit heeft iedereen misschien ook wel een mee gemaakt met een film.

2. Persoonlijk vind ik mobieltjes in de klas maar niks. Ik snap wel dat er voordelen aan zitten maar voor mij zitten er meer nadelen aan. Leerlingen zijn snel afgeleid, gaan stiekem muziek luisteren, gaan sms-en, enz. Op veel scholen is het gebruik van mobieltjes verboden. Daar moeten ze in de kluis van de leerling en kunnen ze in de pauze er weer gebruik van maken. Dat vind ik een goede optie.

Ding 18 GESPROKEN BERICHTEN

1+2. Ik heb een RSS feed bij radio.nl. Dit lijkt mij wel handig om actuele onderwerpen te kunnen bespreken. Dit kan gaan om de serieuze dingen in het leven maar ook gewoon voor de gein. Over de postcast kun je de leerlingen een opdracht geven. Is denk ik ook heel leuk voor de leerlingen.
3. Geen microfoon. Wel de Voki bekeken. Ziet er geinig uit en is leuk voor leerlingen.

4. Ik zou met de leerlingen bespreken dat er fatsoenlijk wordt gecommuniceerd. Leerlingen vinden het natuurlijk prachtig om er misbruik van te maken. Dit wil ik voorkomen.

5. Bij ons op school werken de docenten die handig zijn met de computers af en toe met postcast of gesproken berichten. Verder niet zoveel. Bij ons in de gymles al helemaal niet.

6. Ik zie de voordelen er wel van in.  Een docent kan een luistertoets zelf inspreken. Zo kun je zelf bepalen wat er in de tekst besproken wordt.  Daarbij kunnen leerlingen die heel erg zenuwachtig zijn voor een presentatie thuis een gesproken bericht maken die door de docent beoordeeld kan worden.